Investigació DRTrueta

Publicat el 19 - maig - 2017

Edificis en venda, veïnes en traspàs (II)

Inversors francesos, grecs o suïssos compren diverses finques habitades al nucli antic del Poblenou per reconvertir-les en pisos de luxe.

Després de l’article publicat el passat 18 de juliol del 2016 seguim explicant casos d’inversors immobiliaris que estant adquirint finques al  Poblenou, expulsant-ne les veïnes per fer-hi pisos de luxe.

Un grup inversor francès i una promotora suïssa compren Castanys

Castanys1Segons ha pogut saber POBLENOU.ORG, el grup inversor francès Caso Patrimoine, amb seu a Luxemburg, va adquirir el juny passat les finques ubicades al carrer Castanys nº 27 i 29. Des d’aquell moment no ha renovat el contracte a cap dels inquilins que hi havia. Les intencions dels inversors és convertir les finques en apartaments de luxe al vell mig de Poblenou.

Una filial del grup francès anomenada Green City Real Estate va adquirir el solar on s’ubicava l’Hort Indignat 1 del Poblenou i va forçar els seus okupants a desallotjar-lo amb la intenció d’edificar-ne un bloc d’apartaments.

També hem pogut confirmar que la promotora Inmuebles Ventura Meyer SL, propietat de la família catalano-suïssa Ventura Meyer, ha adquirit la finca del carrer Castanys nº25 per reconvertir l’edifici en apartaments de luxe. Segons han pogut confirmar alguns inquilins, hi ha hagut diversos casos de no renovació de contractes i augments elevats dels preus de lloguer. També hi ha hagut diverses accions que podrien ser considerades possible “mobbing immobiliari”.

Representants de la propietat de Castanys nº25 s’han posat en contacte amb POBLENOU.ORG, exigint una rectificació, i informant que:

“s’han emprès obres de reforma a l’efecte de deixar els pisos habitables i en condicions d’ús a l’època i moment actual, amb les màximes comoditats per als inquilins actuals i futurs. Aquesta millora es va efectuant a mesura que els contractes subscrits per l’anterior propietari van arribant a la seva fi (incloent pròrrogues de contractes), oferint-se al llogaters passar a immobles ja reformats, en resum que no s’està fent fora ningú. Que no s’estan reconvertint els immobles en “apartaments de luxe”, sinó tal com hem esmentat anteriorment s’estan adequant a les condicions i confort dels pisos de nova construcció. En cap manera, els inquilins de l’edifici de Castanys 25, han rebut cap acció de mobbing immobiliari. Al contrari, la propietat està sempre al corrent de les preocupacions dels inquilins, i fent tot els possibles per atendre-les”

El carrer Taulat en mans gregues

Al carrer Taulat s’estant edificant nous edificis; segons ha sabut POBLENOU.ORG els edificis del carrer Taulat nº74 i 59 són nous projectes de la promotora grega Egnatia Capital SL. L’edifici de Taulat 74 constarà de 7 apartaments (entre 50 i 100 m2) a preus desorbitats i Taulat 59 constarà de 4 apartaments.

El grup inversor grec Egnatia Capital està edificant dos edificis de luxe al carrer Taulat i ha reconvertit una nau industrial al al carrer Roc Boronat.

Egnatia Capital SL en mans de l’empresari grec Nikolaos Laina, també ha reconvertit una nau del carrer Roc Boronat 35 en un nou espai per desenvolupar la “cultura gastronòmica” i esdeveniments privats i exclusius.

La societat inversora Barcelona Ocean View SL ha comprat la finca situada al carrer Taulat nº42 amb la intenció d’enderrocar-la i aixecar-hi un nou edifici per apartaments de luxe. Els nous propietaris estant exercint diversos mètodes de pressió per desallotjar els actuals inquilins de l’edifici.

Una finca del segle XIX convertida en pisos de luxe

DRTruetaEl grup inversor Black&White Excellence ha comprat la finca del carrer Doctor Trueta 234, edifici construït el 1890, hi està reconvertint-lo en 8 pisos de luxe (d’uns 70m2 a preus de 400.000 euros) i 2 locals.

Black&White Excellence és una empresa dedicada a luxe; compra edificis per reconvertir-los en pisos de luxe, munta events empresarials i corporatius i tracte amb clients VIPs.

Altres finques en venda

Segons hem pogut confirmar de fonts immobiliàries una finca del passatge Bosch i Labrús  està en venda per 1,2 milions d’euros amb 6 pisos i els seus inquilins inclosos.

Plànol de la gentrificació a Poblenou

Plànol del Poblenou on surten identificats els edificis comprats o venuts al barri
Comments are closed.

Anar Inici ↑