Política ft1

Publicat el 4 - agost - 2016

[Nota de premsa] Reunió de plataforma Ens Plantem amb el regidor de Sant Martí

REUNIÓ DE  #ENSPLANTEM  AMB EL REGIDOR  JOSEP MARIA  MONTANER  I L’EQUIP DE GOVERN DEL DISTRICTRE DE SANT MARTI

El dimecres 3 d’Agost la plataforma EnsPlantem hem tingut a petició del govern Municipal del Districte la primera reunió arrel del conflicte del nou hotel al carrer Llull/Llacuna i alhora per establir un canal de comunicació directa i exposar les reivindicacions de la plataforma.

Li hem traslladar el conjunt de peticions per fer front al problema greu de massificació turística que patim al Poblenou, i hem posat especial èmfasi en els temes següents:

  • El PEUAT ha de considerar tot el barri del Poblenou com a zona 1, per iniciar així un procés de decreixement turístic.
  • Cal total transparència amb les llicencies que estan pendents d’execució. Siguin concedides a l’anterior mandat abans de la moratòria o aquells que estan pendents de tramitació .
  • Cal disposar de dades (aproximades) del nombre de pisos turístics (HUT’s) al barri, legals e il·legals, i fer efectiu el pla de xoc per combatre els pisos il·legals que es va presentar el passat Juny.
  • Cal aturar tots aquells Projectes que sigui possible, donat que sols agreujaran el problema actual i seran un greu llast en el futur.
  • Respecte a l’Hotel que va iniciar obres l’1 d’Agost (Llull/Llacuna), demanem que s’inspeccioni i sancioni que hagin ocupat una part del solar, que és terreny municipals i que s’aturin les obres fins ho hagin resolt. Alhora que denunciem les afectacions amb sorolls i vibracions que han de patir els veïns dels blocs propers.

El Regidor ha expressar que comparteix la diagnosi sobre la situació del barri, tot  i que algunes peticions no es poden recollir donar que les legislacions no ho permeten.

Hem insistit en la necessitat de que l’Ajuntament treballi en un Pla Global contra la gentrificació que pateix ja actualment el Poblenou. On s’abordin mesures valents i innovadores prioritàriament per fer front a la massificació turística, però també el problema  en el seu conjunt, amb temes com el control dels preus del lloguer, mesures per evitar el moving immobiliari, amb construcció de habitatge a preus assequibles, i d’altres que són possibles i necessàries.

Seguim recollint signatures contra la massificació turística, hi podeu accedir al següent enllaç o fer-ne el màxim de difusió per les vostres xarxes

http://tinyurl.com/ensplantemp9
Comments are closed.

Anar Inici ↑