Política CARTELL CASSOLADA

Publicat el 25 - juliol - 2016

Fem soroll contra la massificació turística

LA PLATAFORMA #ENSPLANTEM CRIDA A UNA CASSOLADA EL PROPER DIMARTS 26 DE JULIOL

·         L’acció s’emmarca dins de la campanya portada a terme per la plataforma de cara a denunciar el procés de turistificatzió accelerat del Poblenou.

·         L’objectiu principal és cridar la atenció sobre la massificació turística i la conseqüent saturació de l’espai públic del barri.

El proper dimarts 26 de juliol a les 19.00 h.-, els veïns i veïnes del Poblenou agrupades sota la Plataforma #EnsPlantem, portaran a terme una cassolada pública i una posterior assemblea front al Casino de l’Aliança, al mig de la Rambla del Poblenou.

La idea darrere aquesta acció és la de, més que mai, cridar l’atenció sobre el procés accelerat de turistificatzió, així com de les seves conseqüències, que està vivint el Poblenou. Hem de recordar que, al barri, existeixen 32 hotels amb més de 12.000 llits. S’espera, a més, la construcció de 8 nous hotels i hi ha comptabilitzats més de 700 pisos turístics. Per altra banda, el lloc escollit per l’acció és molt simbòlic per quan la Rambla és on es produeix la major l’ocupació massiva de l’espai públic del barri amb centenars de taules, terrasses i hamaques.

Des de #EnsPlantem voler denunciar, a més, el creixent perill de gentrificació que pateix el barri (venda de finques per fer pisos de luxe, apartaments turístics il·legals, pressió i mobbing immobiliari) que amenaça amb el desplaçament de la població de menys recursos.

Recordem que la Plataforma demana que Poblenou sigui considerat al PEUAT Zona 1, de decreixement de places turístiques, donada la massificació existent, i també l’exigència d’aturada de construcció dels nous hotels projectats al Poblenou

Poblenou, 25 de juliol de 2016

CARTELL CASSOLADA
Comments are closed.

Anar Inici ↑