Investigació foto Hotel_Avila004

Publicat el 6 - juliol - 2016

L’Ajuntament amaga la construcció d’un nou hotel al Poblenou

L’Ajuntament oculta la construcció d’un hotel amb 160 habitacions al carrer Sancho de Àvila. Hi haurà 8 hotels que esquivaran la moratòria al Poblenou.

Segons ha pogut saber POBLENOU.ORG, fa pocs dies es van iniciar les obres de construcció d’un hotel de la cadena valenciana ZT Hotels al carrer Sancho d’Àvila (en el solar existent entre els carrers Àlaba i Àvila). L’hotel que s’anomenarà Glòries Park, tindrà 4 estrelles i 160 habitacions.

Una part del terreny que fins l’any 2006 acollia el centre social okupat La Makabra es convertirà en un hotel de 4 estrelles amb 160 habitacions, propietat de la companyia valenciana ZT Hotels.

De fàbrica okupada a hotel: la història d’un solar

El solar situat entre els carrers Sancho d’Àvila, Àvila, Àlaba i Tànger hi havia instal.lada la fàbrica de Toldos Giralt Miró SA; aquesta empresa va fer fallida el 1997 i va acomiadar 80 treballadors. Els seus propietaris (Felix i Juan Giralt Rabentós i Juan Giralt Costa) es van declarar insolvents i gran part dels treballadors no van rebre indemnitzacions.

IMG-20160630-WA0004-1  foto Hotel_Avila004

Les naus de la fàbrica van ser abandonades el 1997 i l’any 2000 van ser ocupades per crear el Centre Social La Makabra (on es van desenvolupar activitats socials i tallers de circ). El novembre del 2006 els Mossos d’Esquadra van desallotjar les naus de l’antiga fàbrica Giralt Miró; que eren propietat de la immobiliària Larig SL (en mans de la familia Giralt Rabentós, Giralt Costa i la promotora egarenca COPCISA).

El setembre de 2009 la immobiliària Servihabitat XXI SA, propietat de La Caixa, va comprar  la parcel·la situada al carrer Àlaba 122-130 de 3.211 m2 de sòl. La resta del sòl propietat de LARIG SL (COPCISA) va passar a mans de CaixaBank (La Caixa) pels deutes que tenia la promotora amb La Caixa.

El novembre del 2013 el terreny va passar a ser propietat d’Unibail Rodamco amb l’objectiu de transferir la seva superfície edificable a l’ampliació del Centre Comercial Glòries.

L’any 2007, ZT Hotels havia pagat a la immobiliària Larig SL (propietat de la constructora Copcisa) 10 milions d’euros per l’adquisició de la finca del carrer Àvila 135 i també amb front al carrer Sancho d’Àvila per construir-hi un establiment hoteler. I l’any 2008, la immobiliària Larig SL (propietat de Copcisa), la societat Peñíscola Plaza Suites SL (filial de ZT Hotels) i l’Ajuntament de Barcelona van acordar modificar el planejament urbanístic per dedicar la finca a ús hoteler (informació extreta de la revista El Carrer (nº 130, desembre 2013).

IMG-20160701-WA0006  IMG-20160701-WA0009

IMG-20160702-WA0006 IMG-20160702-WA0007

Fotografies de les obres de construcció de l’hotel (imatges: Gemma Canela)

ZT Hotels: hotels, balnearis i agència de viatges

ZT Hotels és una companyia hotelera valenciana, fundada el 2001, que té 7 hotels, 5 balnearis i una agència de viatges anomenada Atlantic Ambassor. La companyia va obrir el 2009 un hotel al Poblenou, l’anomenat Villa Olimpic@ Suites amb 108 habitacions, 42 suites i un spa.

Perquè l’Ajuntament va ocultar aquest hotel?

Aquest hotel ha esquivat la moratòria, decretada per l’Ajuntament ara fa un any, perquè tenia llicència urbanística concedida des d’abans del 2011. En el llistat d’hotels que evitaven la moratòria i podien seguir els tràmits per la seva construcció, l’Ajuntament no va incloure aquest hotel en cap moment (ni en el llistat publicat el passat octubre  i tampoc en el llistat del projecte del PEUAT  de març del 2016).

hotels_pn008Document del PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments  Turístics), al que ha tingut accés POBLENOU.ORG, on a les pàgines 153 i 155, s’indiquen els establiments turístics del barri del Poblenou que no han estat afectats per la moratòria. En aquest document emès el passat 10 de març, no s’esmentava l’hotel del carrer Sancho d’Àvila on fa pocs dies s’han iniciat les obres.

Al Poblenou 8 superen la moratòria hotelera del govern municipal

Un mínim de 8 hotels es construiran al Poblenou al no veure’s afectats per la moratòria decretada el  juliol del2015.

Al Poblenou hi ha un mínim de 8 projectes hotelers que aconsegueixen superar la moratòria hotelera aprovada per l’Ajuntament de Barcelona ara fa un any

SB Glories

Aquests hotels són: un apartahotel al Llull 209 (noticia adjunta), hotel de 4 estrelles al carrer Badajoz 148, un hotel de 1 estrella al carrer Ramón Turró 169, un hotel de 4 estrelles al carrer Llull 160 (noticia adjunta), un hotel de 2 estrelles al carrer Llull 71 (noticia adjunta), un alberg juvenil a l’avinguda Icària 189 (noticia adjunta), el canvi d’ús de la Torre AGBAR per instal.lar-hi un hotel de gran luxe i l’hotel de 4 estrelles que s’està construint al carrer Sancho d’Àvila.

Els propers dies POBLENOU.ORG explicarà els projectes hotelers previstos al carrer Badajoz 148, Ramón Turró 169 i el canvi d’ús de la Torre AGBAR per instal.lar-hi un hotel de luxe.

 
Comments are closed.

Anar Inici ↑