Societat EnsPlantem

Publicat el 1 - juny - 2016

Mobilització veïnal contra el turisme massiu el diumenge 5 de juny

Convocada una jornada reivindicativa veïnal el proper diumenge 5 de juny sota el lema “Veïnes en perill d’extinció. A Poblenou ENS PLANTEM”.

La Jornada reivindicativa del proper diumenge 5 de juny va ser convocada arran de l’assemblea veïnal celebrada el passat dimecres 25 de amig a la Rambla del Poblenou, amb la participació de desenes de veïnes per parlar sobre les problemàtiques generades pel turisme massiu al barri.

Diumenge hi haurà una cercavila pel barri anomenada “Ruta de l’especulació″ que finalitzarà amb la recuperació d’un espai verd per al barri. En aquest nou espai es farà plantada de flors, un dinar popular, la presentació de l’Assemblea dels Barris per un Turisme Digne i una nova assemblea oberta per decidir futures mobilitzacions.

EnsPlantem

POBLENOU.ORG publica la nota de premsa convocant aquesta jornada de mobilització:

El proper 5 de juny diferents persones i col·lectius del Poblenou sortiran als carrers per cridar la atenció sobre un problema cada vegada més evident: la turistificació del barri. L’acció es duu a terme perquè els veïns i veïnes del Poblenou senten que estan en perill d’extinció davant d’un procés que està ocasionant una pujada considerable dels preus dels immobles, canviant la fesonomia del seu entorn -amb nous establiments turístics i comerços que poc o gens tenen a veure amb les necessites quotidianes-, omplin els seus espais de socialització tradicional de bars i terrasses i, en definitiva, expulsant a tot aquell que no es pot adaptar a la transformació del Poblenou en un prestatge més de la Barcelona aparador.

Les activitats programades començaran a les 11.00 h.- amb una trobada general a la Rodona del Casino de l’Aliança; des d’allí partirà, a les 11.30 h.-, la Ruta de l’Especulació, que intentarà mostrar els efectes que determinats “pelotazos” immobiliaris han tingut al barri i que acabarà amb la recuperació simbòlica d’un espai verd per a un Poblenou que està necessitat d’ells. En aquest indret tindrà lloc una plantada de flors i un “vermut de traje” que finalitzarà amb la celebració de una Assemblea Veïnal Oberta a les 16.00 h.- i amb una xerrada informativa sobre l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i la creació de un Grup poblenoví vinculat a aquesta plataforma.

Com a activitat inicial de la campanya convidem a tothom a participar mitjançant les xarxes socials amb l’etiqueta #Ensplantem5J i #Ensplantem.

 

 

Barcelona, 31 de maig de 2016
Comments are closed.

Anar Inici ↑