Política SBCp

Publicat el 8 - juliol - 2015

Oposició veïnal a la construcció d’un monestir al Poblenou

Hi ha hagut reunió amb el regidor i protestes veïnals en oposició a la construcció d’un monestir a Sant Bernat Calbó.

Ahir un grup de veïnes es varen concentrar davant del Casino de l’Aliança, on la Fraternidad del Cordero realitzava un acte per recollir fons per finançar la construcció d’un nou monestir a la plaça de Sant Bernat Calbó.

BCp2  BCp3

Reunió entre veïnat i Districte de Sant Martí

Segons s’ha explicat en un comunicat; el passat dilluns 6 de juliol la plataforma veïnal, “Salvem La Repla”, acompanyada de representants de l’AMPA de l’escola Mar Bella i de l’Eix Comercial Poblenou, van tenir una trobada amb el nou regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner i el conseller tècnic, Marc Andreu.

En aquesta reunió es va transmetre la inquietud veïnal i l’oposició que genera el projecte de construir un  monestir a la plaça Sant Bernat Calbó i conèixer en quina situació es troba el compromís electoral assolit per Barcelona en Comú per estudiar la possibilitat d’aturar el projecte i donar-li un altre ús.

Imatges comparant la plaça de Sant Bernat Calbó amb la construcció d’un monestir o sense la seva existència.

POBLENOU.ORG va publicar fa mesos, diversos documents que demostraven que l’espai ocupat per la parròquia anava destinat a la construcció d’un edifici públic

SBC3008 sense monestir

En la reunió es va poder comprovar la segona versió del projecte constructiu del monestir; on hi havia una reducció d’una planta a la façana orientada al carrer Marià Aguiló i endarreriment d’uns metres de la façana orientada a la plaça.

Els veïns van mostrar la voluntat que aquest espai sigui per a la ubicació d’un equipament d’us públic i per a la millora de l’espai de la plaça. I que el projecte no encaixa a nivell paisatgístic ni amb el conjunt de la plaça Sant Bernat Calbó ni amb els edificis del casc antic del Poblenou.

Preocupació per les obres i l’enderroc

L’enderroc de l’actual parròquia començarà el proper 3 d’agost i es durà a terme durant el mes d’agost. Pel que fa a les obres de construcció del nou monestir es té previst iniciar-les a finals de setembre i tindran na duració de 12 mesos.

El passat 22 de juny es va intentar iniciar l’enderroc, però va ser aturat en no complir amb tots els permisos.

enderroc

Compromisos assolits per la regidoria

• Revisar l’adequació del projecte amb el pla especial per veure si compleix els requisits.
• Aclarir l’ús real de l’equipament, ja que no queda clar quina en serà la finalitat d’ús.
• Revisar la oferta de permuta de terrenys proposada amb anterioritat al propietari.
• En el cas que el projecte tiri endavant, revisar l’encaix paisatgístic de l’edifici amb l’entorn.
• Revisar la urbanització en general de la plaça.
Comments are closed.

Anar Inici ↑