Cultura UB2

Publicat el 4 - juny - 2015

Primers passos del nou Parc d’Humanitats i Ciències Socials de la UB al Poblenou

La Universitat de Barcelona va inaugurar dimecres la primera fase del Parc de les Humanitats i les Ciències Socials amb un acte a Can Jaumandreu.

El nou Parc de les Humanitats i les Ciències Socials de la UB s’instal.larà als espais de Can Jaumandreu i al complex fabril de Can Ricart.

El 26 de juny del 2013 es va signar l’Acord Marc de col·laboració entre la UB i l’Ajuntament de Barcelona (document en PDF) per la transformació dels espais de Can Jaumandreu i de Can Ricart en una Plataforma Cultural (actual Parc de les Humanitats i les Ciències Socials de la UB).

UB1

Can Jaumandreu

Ahir es va inaugurar en aquest un edifici de més de 3.000 m2 les oficines de direcció i de suport administratiu del Parc i el Centre de Digitalització de la Universitat de Barcelona (CEDI). Desplegarà del tot el seu funcionament al llarg del curs 2015-2016.a.

Els seus equipaments principals seran:

  • Planta baixa: plató multifuncional docent, laboratori multimèdia, sala d’activitats creatives, espai de suport tècnic i camerinos.
  • Primera planta: oficines, CEDI, sales polivalents, sales de reunió i aules.
  • Segona planta: despatxos de recerca i suport docent per al professorat i altres

Can Ricart

L’octubre de l2013 l’Ajuntament va cedir 7.000 m2 de 3 naus de Can Ricart a la UB . Les naus s’han de rehabilitar. Es posarà en marxa en dues fases i serà la seu principal del Parc de les Humanitats i les Ciències Socials.

Primera fase, edifici Annex (primer semestre del 2017):

  • Un mòdul de serveis UB (1.500 m²): serveis audiovisuals, servei de restauració de llibres i de documents, arxius de caràcter històric, gràfic i audiovisual, i altres.
  • Dues naus industrials polivalents (700 m²): espais de treball, de reunions, d’innovació creativa, d’actes, i altres.

Segona fase, cos principal de l’edifici (segon semestre del 2019):

  • Espais de recepció i d’administració, espais i serveis de recerca i de creació (oberts a empreses i institucions), logística i altres.

CR1  UB2

El cost de les obres: 15 milions d’euros

El Parc de les Humanitats i les Ciències Socials de la UB costarà 15 milions d’euros. El 5 milions que costarà la rehabilitació de les naus de la primera fase de Can Ricart s’han obtingut dels fons aportats per la HUB (institució que acull els Campus d’excel.lència Internacional, entre ells la UB) . els 10 milions restants, segons el rector Dídac Ramírez, s’aconseguiran generant recursos propis.

De la Zona Franca al Poblenou 

El 2009 la UB es va integrar en el projecte BZ-Barcelona Zona d’Innovació (la UB va crear el Projecte Minerva) projecte promogut pel Consorci de la Zona Franca que pretenia transformar l’antiga fàbrica de SEAT a la Zona Franca en un nou parc tecnològic. La UB pretenia instal.lar-hi un centre d’investigació, producció  difusió  de la cultura contemporània anomenat Factoria Creativa; que havia de ser l’embrió del futur Parc Científic de les Humanitats i les Ciències Socials. Davant del fracàs d’aquesta possibilitat es va pensar en la seva instal.lació al Poblenou.
Comments are closed.

Anar Inici ↑