Publicat el 25 - març - 2015

Els Horts Indignats amenaçats

El Banc Sabadell vol desallotjar l’Hort Indignat 2, ocupat fa tres anys  al carrer Perelló.

L’Hort Indignat 2 té un judici civil, al Jutjat de 1a Instància nº47 de Barcelona, el proper 22 d’abril per una denúncia d’ocupació feta pel Banc Sabadell. L’Hort Indignat 2, està situat a la cruïlla dels carrers Perelló amb c./Sant Francesc, en un terreny afectat pel Projecte d’urbanització de l’àmbit de la UA 5 i entorns de la MPGM del carrer Perelló del front marítim del Poblenou. La finca és propietat de Solvia (immobiliària del Banc Sabadell) i de les promotores immobiliàries Perelló 45 SA i Promobras H.S.M.3 SL. També una petita part del terreny és propietat de l’Ajuntament.

IMG_6415  IMG_6430 IMG_6432

Després d’alguns intents de “mediació″ per part del Banc Sabadell per aconseguir que els ocupants de l’Hort Indignat 2 abandonessin l’espai, finalment l’entitat financera ha denunciat als ocupants per la via civil per aconseguir-ne el seu desallotjament.

L’Hort Indignat 2 és propietat del Banc Sabadell i de les promotores immobiliàries Perelló 45 SA i Promobras H.S.M.3 SL. El pla urbanístic que afecta la finca preveu la construcció d’edificis residencials de 5 plantes.

IMG_6442

A principis del mes de març responsables de la promotora Perelló 45 SA van trencar les tanques que rodegen l’Hort i van entrar a l’espai per fer unes “cates” en el terreny. Finalment, davant la falta de cap permís per poder fer cates, van acabar marxant en acudir les persones que gestionen l’Hort.

Els altres horts ocupats al barri també perillen

L’Hort Indignat del Poblenou 1, situat al carrer Sant Francesc, va ser okupat l’octubre del 2011 per l’Assemblea Social del Poblenou. La finca on es troba era propietat de Catalunya Caixa (actualment és propietat de la SAREB). El solar on hi ha l’Hort fa més de 30 anys s’hi aixecava la fàbrica de sabons Serca SA.

Després d’estar anys abandonat, el solar del carrer Fernando Poo nº42 va ser ocupat per l’Assemblea Social del Poblenou el 2011 i reconvertit en el primer Hort Indignat del Poblenou. Actualment ja en són 4 els Horts ocupats a l’antic barri dels Pescadors.

IMG_6465 Fernado Poo 42

Segons ha pogut saber POBLENOU.ORG, aquest solar de 823 m2 de superfície, actualment es troba en venda per 1,45 milions d’euros.

IMG_6452  IMG_6456 IMG_6454

Un altre dels horts ocupats, l’anomenat Hort Indignat 4, situat al carrer Taulat nº46 és propietat de la immobiliària Borbón Grup, que el té en venda per 750.000 euros. El solar té 210 m2 de superfície, està qualificada com a terreny residencial amb un sostre màxim de 640m2.

Fins ara hi havia previst un projecte per aquest espai és la construcció d’un edifici amb certificat Passivhaus per part de la consultora EcoLAB CanNova.

IMG_6483 IMG_6475 IMG_6476

 

 

 
Comments are closed.

Anar Inici ↑