Successos imatge BTV

Publicat el 24 - febrer - 2015

Desallotgen una nau ocupada al carrer Joan d’Àustria

Avui al matí ha estat desallotjada, per ordre de l’Ajuntament, una nau ocupada al carrer Joan d’Àustria nº76.

Avui poc abans de les 09h del matí agents dels UPAS (antiavalots) de la Guàrdia Urbana han desallotjat els ocupants de les naus al carrer Joan d’Àustria 76-78. També hi han acudit membres dels Serveis d’Emergències Socials.

El desallotjament d’aquestes naus ha estat ordenat per l’Ajuntament de Barcelona. Hi havia un procediment penal obert, però l’ordre de desallotjament és administrativa per part de l’Ajuntament i no per cap jutjat. Els ocupants eren persones d’origen romanès, probablement procedents d’algun altre assentament desallotjat anteriorment.

Segons fonts veïnals de suport als assentament, aquest desallotjament s’ha fet per sorpresa i sense cap comunicació prèvia.

 

fotoBTV2 btv3

Segons explica Europa Press, la propietat havia denunciat que la nau es va ocupar el passat juliol i un informe dels Bombers informava que l’edifici tenia “danys estructurals”. La Guàrdia Urbana assegura que els va comunicar fa uns dies que procediria al desallotjament de la nau, però la comunicació es va fer només de manera verbal i els residents no la van poder entendre.

Han estat desallotjades 9 persones, d’origen romanès i maurità. També han actuat els Mossos d’Esquadra, que han procedit a lliurar les claus de les naus a la propietat.

Les naus estant afectades pel Subsector 1 del PERI Llull-Pujades (ponent) i preveu la construcció d’edificis d’oficines en una zona qualificada com a 22@T.

(Les fotos són de @btvnoticies)

 
Comments are closed.

Anar Inici ↑