Política ass 29M

Publicat el 6 - febrer - 2014

Solidaritat amb els veïns encausats per la vaga general 29M

S’organitzen diversos actes en solidaritat amb els 4 poblenovins encausats  per la vaga general del 29 de març de 2012.   El Grup de Suport dels Encausats 29M Poblenou organitza el dijous 13 de maig a les 20h al Casal de Barri del Poblenou una assemblea informativa  i un vermut solidari el dissabte 15 de febrer a la Rambla del Poblenou.

La vaga general del 29M va començar amb una injustificada càrrega policial

La Vaga general del 29 de març de 2012 va començar amb dotzenes de veïns i veïnes participant del piquet informatiu, convocat per entitats del barri i per persones individuals, per protestar contra la reforma laboral i les retallades dels governs espanyol i català. L’acció reivindicativa es va desenvolupar sense incidents durant tot el matí i amb una creixent participació popular. En diverses empreses del barri, els i les treballadores havien demanat ajut al piquet per garantir el seu dret a vaga. Pels vols de les nou, es van desplaçar fins a l’Avinguda Diagonal, en aquell moment ern més de 100 persones. La gent estava tranquil·la i contenta pel bon desenvolupament de la jornada.

Aquell va ser el moment escollit per diversos furgons dels Mossos d’Esquadra per carregar contra la concentració amb les sirenes a plena potència. Les dotacions d’antidisturbis van baixar en massa dels vehicles i varen començar a colpejar als assistents, que intentaven fugir com podien. La brutal carrega policial a l’Avinguda Diagonal va tenir dues rèpliques més, fins a arribar a l’alçada de l’estàtua al Doctor Trueta a la Rambla.
L’acció policial es va saldar amb 5 persones identificades i 3 detingudes, a part de vàries lesionades. Però malgrat la repressió els i les veïnes no ens vàrem atemorir i posteriorment una cercavila convocada per les AMPA’s del barri va aplegar unes 1300 persones.
Avui, quatre poblenovins s’enfronten a càrrecs per danys, desordres públics i riscos per a la circulació i que poden comportar multes exhorbitades i fins i tot penes de presó. Durant la instrucció del cas, el jutge no ha acceptat cap prova o declaració de testimonis de la defensa que pugues exculpar als encausats, i s’ha impedit l’accés a Imatges de vídeo vitals per esclarir el cas. Demostrant així, que el procés judicial respon només al compromís del govern de CiU amb la patronal, per criminalitzar qualsevol protesta pels nostres drets socials i laborals. Aquests quatre veïns, gent treballadora i arrelada al barri, es troben desprotegides davant l’abús.

Cal destacar que els veïns del Clot i de Les Corts detinguts durant la mateixa vaga van ser absolts el passat mes d’agost després de la celebració d’un judici en el qual es va demostrar el mal procedir dels Mossos d’Esquadra aquell 29 de març.

Creiem que participar en una jornada de Vaga General és un dels màxims exponents de la democràcia i de la llibertat d’expressió. Per què, en una conjuntura de crisi econòmica i social com l’actual, protestar és un dret i una obligació.

L’ajuntament demana 5 anys i mig de presó als 4 veïns encausats

A en Bernat, l’Albert,en  Nico i en Lluis els demanen 5 anys i mig de presó i 24 mesos de pena-multa. Les peticionssón: l’Ajuntament demana 5 anys i mig de presó i 24 mesos de pena-multa (delicte de desordres públics,  danys a bancs i contenidors i delicte per la seguretat vial), la Generalitat demana 3 anys de presó i 18 mesos de pena-multa (delicte de desordres públics,  danys a bancs i contenidors i delicte per la seguretat vial), Fiscalia demana 3 anys de presó i 18 mesos de pena-multa (delicte de desordres públics,  danys a bancs i contenidors i delicte per la seguretat vial) i La Caixa demana 2 anys de presó i 20 mesos de pena-multa (delicte de desordres públics i danys a bancs).

29Mple Protesta en el ple Districte de Sant Martí (05/12/2013)

No ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament: els actes de suport

* Divendres 7 febrerFesta solidària

>a partir de les 20h a La Flor de Maig (c./Dr. Trueta, 195)

festa_29M

* Dijous 13 febrerAssemblea informativa 

>20h al Casal de Barri del Poblenou (Rbla. Poblenou,49)

ass 29M

* Dissabte 15 febrerVermut solidari

>12h a la Rambla del Poblenou
Comments are closed.

Anar Inici ↑