Publicat el 29 - octubre - 2013

Primer any de la recooperació de La Flor de Maig: “la cultura popular vs la cultura del poder”

La jornada reivindicativa en defensa de La Flor de Maig del  passat dissabte 26 d’octubre va ser tot un èxit.

A partir de les 12 hores desenes de veïnes van participar en l’acte d’homenatge a Teresa Gisbert, cooperativista de la Flor de Maig morta fa poques setmanes. En aquest emotiu acte es va poder comptar amb la participació de la seva familia, la visulatizació d’un vídeo amb les seves explicacions de com era i funcionava l’antiga cooperativa La Flor de Maig i una breu xerrada sobre el cooperativisme a càrrec de l’historiador Ferran Amores.

IMG_3212 IMG_3218Abans de dinar es va celebrar el “judici popular i històric” (veure vídeo). El veredicte d’aquest judici va ser la condemna del franquisme, de la propietat i l’Ajuntament com culpables de que La Flor de Maig hagués estat arravatada als seus propietaris legítims: els veïns i les veïnes de Poblenou. La rodona del Casino es va omplir de gent per participar en aquest judici popular.

El dinar, a càrrec de la cooperativa Recooperem, va omplir el carrer Doctor Trueta just davant de La Flor de Maig. En acabat hi va haver les actuacions del cantautor del barri Joan Pobar, la Coral de la Flor de Maig (veure vídeo) i el grup mexicà Ariles del sotavento.IMG_3235IMG_3314A les 20h va començar la manifestació, on prop de 300 persones, van recórrer diversos carrers del Poblenou amb crits de “La Flor és del barri”, “No podran desallotjar la cultura popular” o “SI al poder de la cultura, NO a la cultura del poder”. Al llarg del recorregut es van fer diverses accions, desplegada una gran pancarta, on es podia llegir “La Flor de Maig és del barri”, des d’una bastida a la Rambla del Poblenou, encartellades diverses entitats bancàries i encartellada la seu de CDC al carrer Doctor Trueta.

IMG_3371 IMG_3400Al vespre, acabada la manifestació, hi va haver sopar i concert dels grups  Retret i Skabòries davant de l’edifici de La Flor de Maig.

El diumenge al matí es va celebrar un vermut popular amb  actuacions musicals a la sala gran de La Flor de Maig.

IMG_3488IMG_3506

 

 

- Per veure totes les fotos de la Jornada clicar aquí

 
Comments are closed.

Anar Inici ↑