Investigació FdM

Publicat el 4 - març - 2013

L’entramat empresarial dels propietaris de La Flor de Maig

La familia propietària de l’edfici de La Flor de Maig, al carrer Doctor Trueta nº195, té càrrecs en 14 empreses (6 d’elles relacionades amb el negoci immobiliari). L’edifici té 8 propietaris de la mateixa familia. Els propietaris van formar la societat “Toran Aguilar, Carmen y CIA” a la qual l’Ajuntament de Barcelona pagava l’arrendament del local fins el maig del 2012.

Els propietaris de la finca són: Ana Maria Aguilar Peyra , Maria Victòria Aguilar Peyra, Carlos Aguilar Peyra, Alejandro Aguilar Bonet, Montserrat Aguilar Bonet i Silvia Aguilar Bonet que posseixen 1/12 part de la propietat de la finca cada un d’ells. I Carmen Torán Aguilar i l’immobiliària Inmobles Optims XXI SL que posseixen 1/4 de la propietat de la finca cada un d’ells.

-Carlos Aguilar Peyra: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca el desembre de 1998, per herència.

És enginyer industrial i conseller delegat de Aguilar&Pineda Asociados SL (conjuntament amb Eduardo de Pineda Estevan, propietari de l’em presa Eduardo de Pineda y Cia. S.L).

Carlos Aguilar Peyra dirigeix l’empresa Luciano Aguilar SA (fundada el 1876 pel seu rebesavi Blas Aguilar Mata i el seu avi Luciano Aguilar Ollich). L’empresa va ser dirigida pel seu pare Carlos Aguilar Barbany i el seu oncle Emilio Aguilar Barbany. Les seves filles Claudia i Carlota també formen part de la direcció de l’empresa. Comparteix la direcció de Luciano Aguilar SA amb Cristina Aguilar Batista (filla de Emilio Aguilar Ferrer i neta de Emilio Aguilar Barbany). L’empresa distribueix maquinària per a la indústria de l’embalatge, alimentació, química i arts gràfiques.

Conjuntament amb Cristina Aguilar Batista també administra: Immobiliaria Lucilar SA (constituïda el 1976), Diversificaciones Blas Aguilar SL (fundada el 2005) i el hòlding Blas Aguilar SL (fundat el 1998). Totes aquestes societats tenen seu al carrer Mallorca 279, seu de Luciano Aguilar SA i de Aguilar&Pineda Asociados SL.

-Maria Victòria Aguilar Peyra: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca el desembre de 1998, per herència.

Té una farmàcia a la Rambla de Barcelona.

-Ana Maria Aguilar Peyra: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca el desembre de 1998, per herència.

-Alejandro Aguilar Bonet: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca l’abril del 2001, per herència.

És administrador conjuntament amb la seva germana Montserrat Aguilar Bonet (amb el 50% de l’accionariat) de l’empresa Comercial de Maquinaria y Bienes de Equipo SL. Empresa fundada el 1992 i dedicada a l’exportació i comercialització de maquinària amb seu a Sant Cugat del Vallès.

-Montserrat Aguilar Bonet: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca l’abril del 2001, per herència.

És administradora conjuntament amb el seu germà Alejandro Aguilar Bonet (amb el 50% de l’accionariat) de l’empresa Comercial de Maquinaria y Bienes de Equipo SL. Fins l’estiu del 2011 va ser apoderada de l’empresa Management Longroad SL.

-Silvia Aguilar Bonet: Va rebre la propietat de 1/12 part de la finca l’abril del 2001, per herència.

-Inmobles Optims XXI SL: És va adjudicar 1/4 part de la propietat de la finca el novembre del 2003.

Promotora immobiliària amb seu a Barcelona al c./Independència 317, va ser constituida el 04/02/2003 amb un capital social de 3.006 € i presidida per Joaquin Aguilar Barbany (fill de Luciano Aguilar Ollich), que també va ser president de l’empresa Aguilar y Salas SA. Actualment Inmobles Optims XXI SL està presidida per Mercedes Aguilar Ricos (que filla de Joaquin Aguilar Barbany) i té un capital social de 7.408.000 €, després de l’ampliació de capital efectuada el 08/07/2011.

Els apoderats de Inmobles Optims XXI SL són: Eva Cortes Aguilar i Monica Cortes Aguilar (filles de Mercedes Aguilar Ricos) i Gabriel Cortes Castañer. 

Eva Cortes Aguilar és apoderada de Global Travel Broker SL, Lastminute Network SL i Holiday Autos Broker SL, empreses relacionades amb agències de viatges i lloguer de vehicles, i totes amb seu al c./Marquès de Sentmenat. També és apoderada de la societat immobiliària Gispomat 15 SL (amb seu a Sants). Fins l’estiu del 2011 va ser administradora de la immobiliària Optinver 2006 SL (amb la mateixa seu que Inmobles Otpims XXI SL) i va ser substituïda per la seva germana Monica Cortes Aguilar.

L’altre administrador d’Inmobles Optims XXI SL és Gabriel Cortes Castañer, que també és apoderat de les societats immobiliàries Corbar SL (administrada conjuntament amb el seu germà Pedro i un capital social de 4.688.040 euros) i Domus Lar Riviera SL. Les dos societats tenen seu al carrer Independència 317, igual que Inmobles Optims XXI SL.

-Carmen Torán Aguilar: Va rebre la propietat de 1/4 part de la finca el setembre del 2010, per herència.

És filla de Carmen Aguilar Barbany (germana de Carlos, Joaquin i Emilio Aguilar Barbany) i neta de Luciano Aguilar Ollich.
Comments are closed.

Anar Inici ↑