10 propostes pel Poblenou

Reflexions obertes des del Poblenou –un decàleg–:

 1. Participació directa. Retornar la sobirania en la presa de decisions a totes les persones, fent de la participació un mecanisme de transcendència i no només de consulta. Les veïnes i treballadores del Poblenou són les que han de decidir sobre el seu futur com a barri.
 2. Interessos socials i locals. Trencar amb la ciutat global que utilitza els barris en funció de les seves necessitats de projecció i promoció exterior. El Poblenou no pot seguir sent utilitzat pels interessos de la ciutat obviant les seves necessitats socials i locals.
 3. Teixit social i associatiu viu. Recolzar a les entitats locals, promovent la seva vitalitat, el seu reconeixement públic, i la difusió i facilitació en la realització de les seves activitats. Un Poblenou viu amb una forta vinculació social necessita d’un reforçament de l’associacionisme.
 4. Barri mixt. Fer del Poblenou un territori d’usos mixtos de forma integrada -habitatge, petit comerç i teixit productiu-, i no de forma fragmentada com s’ha projectat el 22@. Reindustrialitzar el Poblenou de forma sostenible amb un teixit viu de petites i mitjanes empreses, promovent la relació social entre treballadores i veïnes.
 5. Producció, comerç i consum local. Afavorir les condicions del petit comerç, la producció local de petits tallers i mitjanes empreses, com de les cooperatives de consum i dels projectes de realització d’horts urbans. Reduir els intermediaris i fer sensible i sostenible el procés entre la producció i el consum al Poblenou.
 6. Reconsiderar la vertebració vial. Potenciar i dotar de sentit els eixos vertebradors socials de trànsit i passeig del barri. Reconsiderar els eixos en funció dels interessos locals i productius del barri, i no a la inversa.
 7. Dret a l’habitatge. Municipalitzar l’ús de fruit dels pisos buits del barri i realitzar una moratòria en la construcció de nou habitatge. Tothom que sigui del Poblenou se li ha de garantir la possibilitat de seguir vivint al barri.
 8. Edificació sensible. Prohibir la construcció de nous edificis d’arquitectura singular situats de forma fragmentada i aïllada de l’entorn que l’envolta. Mantenir les volumetries tradicionals dels edificis del Poblenou.
 9. Defensa patrimoni històric. Fer que els béns patrimonials tinguin un ús públic i no privat, mitjançant la seva conservació i rehabilitació per a usos socials i culturals. Mantenir i potenciar la memòria històrica del Poblenou i de Barcelona.
 10. Alternatives per repensar el Poblenou. Hi ha moltes opcions i precedents de diferents formes de transformació urbanística que es poden aplicar al barri: la museïtzació del patrimoni industrial fent d’ell un espai de memòria i futur, la promoció d’un barri amb espais creació i expressió artística urbana, o la construcció d’equipaments educatius integrats al barri en forma de campus. El 22@ no era l’única opció, era la més lucrativa amb el sòl i la menys sensible amb el Poblenou.

Poblenou viu i combatiu!

Assemblea de Joves del Poblenou i Assemblea d’Endavant (OSAN) del Poblenou
Poblenou, Països Catalans, abril de 2011.

One thought on “10 propostes pel Poblenou

 1. Yet another thing to mention is that an online business administration training course is designed for scholars to be able to easily proceed to bachelors degree programs. The 90 credit diploma meets the other bachelor college degree requirements when you earn your current associate of arts in BA online, you may have access to up to date technologies in this particular field. Some reasons why students want to be able to get their associate degree in business is because they may be interested in the field and want to find the general education and learning necessary in advance of jumping right into a bachelor education program. Thanks for the tips you provide within your blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>