Aula d’estudi a la Flor de Maig #MésLlibresMésLliures

cartell aula estudi copia

Des d’avui fins a la finalització de l’actual període d’examens, l’Assemblea de Joves d’Arran del Poblenou obrirem una aula d’estudi a la Flor de Maig i l’equiparem per a totes aquelles estudiants que vulguin un espai còmode i no massificat per a estudiar.

-Els horaris seran: de dilluns a divendres de 9 a 19h i disposa de connexió a internet i endolls.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya #MésLlibresMésLliures que estem duent a terme les Assemblees de Joves d’Arran de la ciutat de Barcelona i que ha tingut com a tret de sortida l’okupació de les biblioteques de Sagrada Família i Vapor Vell aquest cap de setmana. Hem identificat que els espais per a estudiar són massa reduïts en general als nostres barris i, tot i que de forma diferent, hem volgut donar una resposta conjunta a aquesta problemàtica per a que l’ajuntament accedeixi a ampliar els horaris i a equipar les biblioteques amb les eines necessàries.

El cas del Poblenou és el següent: les joves del barri tenim espais per a estudiar habilitats per l’Ajuntament, com podrien ser la Biblioteca Manuel Arranz o la biblioteca Xavier Benguerel. Alhora, disposem de la biblioteca de la UPF de Ciutadella on hi ha bons serveis i bons horaris. Tot i això, considerem que les dues biblioteques municipals citades no disposen d’uns horaris prou adaptats a les necessitats dels joves, ni de l’espai suficient i en període d’examens es massifiquen, així com en la biblioteca de la UPF està reservat el dret d’admissió d’aquelles persones que no estudien allà, fet que limita les possibilitats d’estudi de les joves del barri en general.

Així doncs, davant d’aquesta situació, hem decidit obrir aules d’estudi alternatives a aquestes mancances. Tot i això, pensem que és responsabilitat del govern municipal  vetllar per a teixir una xarxa pública forta d’espais d’estudi, de lectura i d’autoaprenentatge i d’aquesta forma generar esperit crític entre les veïnes del barri del Poblenou i de la ciutat de Barcelona.

#MésLlibresMésLliures

El jovent exigim biblioteques i espais per estudiar!