La Flor de Maig: L’aniversari dels 125 anys d’associacionisme i transformació social

IMG_20151026_194700
L’aniversari pels 125 anys del naixement de la Flor, així com dels 3 de la ocupació veïnal, va ser tot un èxit i demostra la força i vitalitat del moviment associatiu i les lluites populars al barri. La Flor de Maig sempre va ser un espai de trobada, transversal i divers, un espai de reflexió, memòria i lluites, un espai per la transformació social. El cooperativisme com a eix vertebrador, la solidaritat com a valor essencial, la autoorganització com a eina i la cultura popular com a espai d’oci i crítica són diferents àmbits que la Flor representa, tant el 1890 com avui, al segle XXI, any 2015.
IMG_20151026_194718
Aquest aniversari ha sigut un cúmul d’emocions, de retrobaments, de moments compartits entre moltes persones de diferents orígens, generacions, sexes o cultures. El dijous vam fer un taller amb la Ciutat Invisible sobre la sostenibilitat de la vida col•lectiva, i l’endemà Arran del Poblenou va organitzar un debat sobre cooperativisme i superació del capitalisme. Dissabte va arribar el dia fort, començant pel cercavila amb la Colla del drac (nascuda als anys 80 a la Flor de Maig) i els gegants del Poblenou. També vam gaudir de la orxata del Tio Ché a la rodona del Casino, fins finalment acabar davant de la Flor amb les ballades finals de les colles de cultura popular i una traca de petards. Potseriorment va començar l’acte històric, repassant les tres etapes de la Flor i escoltant a Coraureal i la Coral de la Flor de Maig. L’acte, molt concorregut i emotiu, va acabar amb l’inici del Cercatasques de la Banda Patilla, que va recòrrer el barri pasant per l’Octubre, 9gats del taulat i la Teixidora per tornar a acabar davant la Flor i fer el sopar popular. En acabar PD Vermutets i Verduretes van encarregar-se de la música i amb la festa al carrer vam donar per finalitzat l’aniversari.
L’aniversari ha sigut un èxit però la Flor segueix el seu dia a dia, ara amb la campanya per aconsegur socis i iniciant el futur projecte cooperatiu per obrir el bar-espai social i consolidar el projecte. Moltes gràcies a tothom per assistir i comptem amb vosaltres per tirar endavant aquesta nova etapa de construcció.
La Flor de Maig és del barri!