[Comunicat] Arran de la publicació del preu de compra de la Flor

flor-300x291

Farà una setmana es va publicar en diversos mitjans de comunicació ( enllaç a poblenou.org) que l’ajuntament ha efectuat la compra de l’Ateneu la Flor de Maig per 1.057.000 euros. Davant d’aixó Arran del Poblenou creiem que:

Inicialment, volem transmetre la nostra alegria per la victòria que suposa que la Flor de Maig sigui del barri ara ja si de manera indefinida, però volem remarcar diversos punts que exposem a continuació.Estem totalment en contra de que s’hagi comprat l’edifici amb diners públics, vam okupar La Flor de Maig el 20 d’Octubre del 2013, juntament amb molts veïns i veïnes, per recuperar un edifici que havia de pertànyer al barri, un edifici que va ser un Ateneu Obrer fins que a l’any 1948, quan, degut a la dictadura feixista de Franco va ser robat al moviment obrer del barri per ser entregat a una família propera al règim.Pensem que és intolerable que l’Ajuntament pagui diners per un edifici del que el barri n’és el propietari legítim, creiem que un edifici que va ser expropiat de les mans dels obrers poblenovins, hauria d’haver tornat a les seves mans de la mateixa manera, sent expropiat a la propietat, però l’ajuntament, actuant com sempre, en contra dels interessos populars, ha indemnitzat al propietari amb més d’un milió d’euros, robant així el fruit del treball dels veïns del Poblenou per entregar-los als hereus del feixisme i justificant una expropiació franquista.

Volem recordar que va ser el mateix Ajuntament de Barcelona el que va tancar la Flor de Maig perquè deia que en pagava un lloguer massa elevat i que aquesta compra s’ha produït única i exclusivament per la pressió veïnal del conjunt del barri. Així mateix, recordem que la lluita per la recuperació del patrimoni històric del Poblenou encara és lluny d’acabar, ja que encara ara, des del mateix Ajuntament  es segueixen ensorrant edificis i els records del patrimoni fabril i obrer poblenoví mentre no s’aturen ni la seva dèria hotelera i ni  les seves ànsies per treure el màxim de benefici a costa de la destrucció del barri.
Avui com ahir, cal seguir defensant el Poblenou de les mans dels especuladors i multinacionals.
La Flor de Maig és del barri.
Arran del Poblenou
flor