[Comunicat] De Sants al Poblenou: la solidaritat és la tendresa dels barris

Bovm5q8IEAAmZWW

I ho cridem ben fort perquè aquesta última setmana s’ha demostrat que el Poblenou és un barri amb capacitat de resposta, capacitat de mobilització i solidaritat que brolla de tots els cantons, solidaritat que surt de la Flor de Maig, passa per l’Ateneu Popular Octubre El Casal Independentista del Poblenou i impregna tot el moviment popular del barri que sent la necessitat de demostrar que si ens toquen a una, ens toquen a totes. Que si toquen Can Vies, ens toquen a totes!

La setmana de mobilitzacions al barri ha sigut la següent:

Dimarts 27 de maig: atac nocturn a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya. Creiem que els ha de quedar clar que cal pensar-s’ho dues vegades abans d’enfrontar-se amb el Poble Treballador, i que en cas de fer-ho s’han de tenir en compte les conseqüències que això suposa.

Les accions de protesta que es van produir aquella nit no són més que un avis al poder i a qui el controla a l’Ajuntament de Barcelona, que els Centres Socials no es toquen.

Dimecres 28 de maig: vam fer una columna amb gairebé un centenar de poblenovines decidides a anar a la manifestació de la Pl. De Sants, una columna en la que vam tallar l’Avinguda Meridiana i la Gran Via i vam pujar al metro a la parada L1 Clot. Aquesta columna va demostrar la capacitat de mobilització de les veïnes del Poblenou que amb una convocatòria feta menys de 24h abans, anàvem decidides a mostrar la nostra solidaritat amb el barri de Sants.

Dijous 29 de maig: jornada d’agitació nocturna amb pintades per tot el barri en favor de les veïnes de Sants que portaven dies defensant el seu barri dels Mossos d’Esquadra i de l’Ajuntament de Barcelona.

Dissabte 30 de maig: vam acabar la setmana fent una columna desobedient d’una cinquantena de persones cap a la manifestació convocada a la Pl. Universitat, en aquesta columna vam assenyalar els bancs i vam enganxar una pancarta a un Bus Turístic per a denunciar la Barcelona Aparador que destrossa els barris en nom del turisme massiu que ens venen com a l’única sortida a la situació actual.

Fins aquí va arribar la setmana de lluita al Poblenou però no ens pensem aturar aquí no pararem fins aconseguir les nostres demandes:

-Dimissió de l’Alcalde Trias.

-Llibertat del Sergi veí del Clot en presó preventiva sense proves i sense justificació.

-Alliberament i retirada dels càrrecs a totes les detingudes per la revolta viscuda la setmana passada.

-La no execució del desnonament massiu del bloc de la PAHC de Sabadell i l’aturada de tots els  desnonaments.

-La no execució de totes les sentències judicials favorables als desallotjament dels Centres Socials Ocupats en perill.

CONSTRUÏM ALTERNATIVES, DEFENSEM ELS BARRIS!

Poblenou, Països Catalans, 2 de juny 2014.