[Comunicat] Davant d’un nou episodi de violència masclista a Sant Martí

280214concentracio2R-368x245

Ja sumen més de 9 dones assassinades per violència masclista en el que portem d’any als Països Catalans. En només dos mesos s’ha superat la xifra de dones assassinades al llarg de tot 2013. A l’Estat espanyol ja sumen més de 28 dones assassinades al 2014.

Ha estat trobat aquest divendres el cadàver d’una dona al districte de Sant Martí de Barcelona amb signes de violència. La víctima, una dona de més de 50 anys, hauria estat apunyalada per la seva parella. L’home era molt gelós i que discutia constantment amb la dona, de la qual se separava freqüentment, encara que s’acabaven reconciliant gràcies a la intervenció dels patriarques del clan, ha explicat TV3.

Condemnem la naturalitat i normalitat amb què la societat assumeix les relacions de poder dels homes sobre les dones i els privilegis socials, legals i econòmics d’aquests; que fa que la mort d’una dona per violència es vegi com un fet aïllat i no com la punta de l’iceberg d’un sistema de violència estructural i institucional.

I és que la mortalitat entre les dones a causa de la violència de gènere és molt alta. Però més enllà d’aquestes agressions físiques la violència de gènere també suposa agressions psíquiques sota la qual ens sotmet la nostra parella buscant submissió i dependència. També els cànons de bellesa que se’ns imposa a homes i dones, l’assignació de rols a partir del nostre sexe, les restriccions al propi cos, la discriminació laboral que patim les dones i tot el seguit de polítiques que, amb el context de crisi econòmica com excusa, pretenen recloure les dones a casa perquè ens dediquem a les tasques reproductives. Som víctimes d’insults, discriminacions, exclusió social, tocaments, maltractament psicològic, violacions i irreversiblement víctimes d’assassinat. La mort de dones víctimes de la violència de gènere és un fet estructural del sistema heteropatriarcal, és terrorisme patriarcal i cal que el combatem directament i sense més dilacions.

El silenci ens fa còmplices. Per això, seguirem condemnant el sistema patriarcal i visibilitzant totes les violències que comporta. Seguirem lluitant, seguirem desobeint.

Convocatòria de rebuig a les 20h a Rambla Prim amb Bolívia.

Trenquem el silenci!

Cap violència contra les dones.

“El patriarcat és violència. La resposta: autodefensa”