Jornada antirepressiva al Poblenou [28-Mar]

1888995_485036034955836_330018060_o

La Diada històrica de l’11 de setembre de 2013 no va acabar pacíficament com podia semblar. A Barcelona, gairebé a les onze de la nit, cinc furgons dels Mossos d’Esquadra van interceptar un camió de l’Esquerra Independentista a l’alçada del passeig Pujades amb Nàpols. Els agents van fer baixar els tres ocupants. Els van identificar i fins i tot els van gravar amb càmeres. El més greu però va ser que tot regirant els diversos objectes que hi havia al camió, des d’estris per cuinar fins a pancartes i banderes, els Mossos d’Esquadra van sostreure samarretes que van ficar en una bossa i se les van endur sense cap notificació. Els tres retinguts van exigir la còpia de l’acta d’incautació però els policies els la van negar.

Davant d’això, el tribunal polític de Madrid, l’Audiència Nacional, ha cridat a declarar 7 independentistes catalanes. Ho fa atribuint-los diversos delictes d’expressió per la crema de simbologia espanyola, monàrquica i per l’exhibició de fotografies de dues preses catalanes vinculades a ETA. Tot va tenir lloc després d’haver finalitzat l’acte de l’onze de setembre, organitzat per l’Esquerra Independentista, al Passeig del Born de Barcelona.

#7xLlibertatExpressió

Sota l’amenaça de fortes imputacions per “ultrages a España”, “injúrias a la Corona” i ni més ni menys que “apologia al terrorismo”, 7 catalanes inicien avui una sèrie de citacions que, en 7 dies diferents, han de realitzar al tribunal madrileny, a 650 quilòmetres de casa: una d’elles, un veí del barri del Poblenou.

Canvien els colors de la brigada político-social. Canvien el nom al Tribunal de Orden Público. Però continua el color roig de la gent que lluita contra tota imposició i contra tota vulneració de qualsevol dels nostres drets, socials o nacionals. I continua la calor de la solidaritat amb els companys i companyes que avui comencen un nou periple repressiu a l’Audiència Nacional. Amb ells, amb el nostre reconeixement per la fermesa demostrada, i el nostre màxim suport.

En aquest marc de repressió institucionalitzada dels moviments en defensa del territori, el divendres 28 de març, l’Esquerra Independentista del Poblenou organitza la xerrada: “Panorama de la lluita antirepressiva als Països Catalans“, a càrrec d’un militant d’Alerta Solidària i del veí del barri que va anar a declarar a l’Audiencia Nacional. Començarà a les 19h a l’Ateneu La Flor de Maig (carrer Doctor Trueta 195).

També hi haurà sopar de pintxos i música!

Tots els diners recollits durant la nit aniran a pagar els costos del procés repressiu.

Us hi esperem!

Aturem els processos polítics a l’Audiència Nacional! La repressió no ens aturarà!