Comunicat davant del desallotjament del CSO Babel [4-Mar]

1796721_624186927630307_285958013_o

La situació precària de moltes veïnes del barri no és una novetat. De fet no és cap crisi, sinó el capitalisme, el que empeny diàriament a moltes d’elles a malviure de la ferralla, i a haver d’aixoplugar-se en naus per a poder sobreviure amb els pocs ingressos que aquesta activitat dóna. A aquest fet, prou dramàtic per sí sol, cal afegir-hi el tracte que aquestes persones reben sistemàticament  per part de l’Ajuntament de Barcelona, i dimarts va quedar palès amb el desallotjament express del Centre Cultural Babel, espai d’activitat lúdico-festiva del barri i sostre d’una trentena de les nostres veïnes. Cap a les 12h del matí i sense previ avís, una setantena de policies entre Guàrdia Urbana i la unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra van irrompre amb una ordre de desallotjament, segons deien, per motius de seguretat.

Davant d’un fet més que creiem d’una evident irregularitat i d’extrema gravetat denunciem:

  • La vulneració flagrant dels Drets Humans que constantment protagonitza l’Ajuntament de Xavier Trias(CiU)amb accions com aquesta que, amb criteris classistes i racistes, deixen al carrer, sense sostre i en plena onada de fred a veïnes del barri. El més greu és que no es tracta d’un fet puntual, sinó d’una política que porta en un any més de 500 veïns i veïnes desallotjades de les naus del Poblenou.
  • L’actitud lamentable dels serveis d’Assistència Social que lluny de servir d’ajuda per a les persones desallotjades es converteix en una autèntica provocació, pretenent allotjar per dos dies i en una pensió que no permet als afectats seguir treballant amb la seva principal activitat, i endur-se totes les pertinences a un magatzem situat a quilòmetres del barri. Aquest cop, a més, Assistència Social es va negar a portar les dependències de les afectades a la Flor de Maig, per considerar-lo un “espai il·legal”.
  • L’ordre de prioritats polítiques de la Barcelona aparador. Mentre el nostre barri és destruït per plans urbanístics que no responen a les necessitats del veïnat, mentre ens venen com a solució ideal l’organització de congressos de mòbils i jocs olímpics d’hivern i ens esborren de l’espai públic com a darrer esglaó cap a la privatització total, les joves seguim sense feina i sense casa, mentre centenars d’habitatges continuen tapiats a l’espera que algú els utilitzi.

No permetrem més atacs contra els drets més elementals de les persones, volem una Barcelona digna i solidària.

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL!