Alerta feminista: Reforma imminent de la llei de l’avortament pel 20 de desembre!

avpetit

avpetitEl passat divendres ens vam assabentar de que el proper divendres 20 de desembre es portaria al Consell de Ministres la reforma de la llei de l’avortament, amb la possibilitat de ser aprovada el mateix dia. Davant la imminència d’aquesta reforma, com a Arran donem i donarem una resposta clara als atacs constants que patim com a dones, en aquest cas atacant directament el dret a decidir per nosaltres mateixes.

Des de l’arribada al govern del Partit Popular, aquest ens amenaça amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l’embaràs (IVE) que es va aprovar l’any 2010 i tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985.

Ara sembla que va de debò i el Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardon, ha anunciat que el proper divendres entrarà al Consell de Ministres la proposta de reforma que ens posarà a la cua d’Europa pel que fa al reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones.

Pel dret a decidir sobre el propi cos i per un avortament lliure i gratuït. Des d’Arran defensem el dret de les dones al propi cos i a la pròpia sexualitat, que és també una reivindicació de classe. No restarem passives davant aquest nou atac al nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. El nostre primer país és el nostre cos i no ha de ser territori de disputa. Exigim l’accés lliure i gratuït a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (IVE) i la seva despenalització, i una educació afectivo-sexual amb perspectiva de gènere.

1505268_410137895783203_718540393_n

Amb aquest comunicat volem atacar oberta i directament a la dreta ultracatòlica i la ofensiva conservadora. Arran, i tot el conjunt de l’Esquerra Independentista, tenim una aposta ferma: ens oposarem a aquesta mesura com a totes les mesures de violència institucional que reforcen la ofensiva patriarcal i capitalista; prendrem els carrers, portarem la desobediència feminista al centre de la nostra agenda política.

Parir és un dret, no una imposició, igual que ho és avortar.

Per un avortament lliure i gratuït, visca la lluita i la desobediència feminista!

Comunicat | ARRAN davant l’aprovació de l’avantprojecte de la contrareforma de l’avortament

Adjuntem el llibret: dossier parir es un dret-xarxa, on trobareu informació de l’evolució legislativa i el per què de les demandes que exigim.

Manifest de l’Esquerra Independentista