Què és la crisi del deute? Com ens afecta? [Acte i Crònica 3-Des]

1472062_595577137181169_1784676910_n (1)

41.640 persones desnonades44.890 acomiadades1.648.200 aturades, un terç de la població en situació de pobresa, 200.000 treballadores de la llar sense drets, més de 2.000 persones migrades als CIE… i la llista és llarga, molt llarga, per a la societat catalana. Però en els propers mesos només sentirem parlar d’ajust pressupostari, de reestructuració de l’administració pública, de dèficit, de deute, de sanejament, de rescat… és a dir, retallades i privatitzacions, que pretenen convertir en negoci encara més aspectes de les nostres vides. N’estem fartes!

Imatge

Una vegada més, des dels moviments socials, plataformes unitàries, entitats veïnals, col·lectius i sindicats combatius, en definitiva, nosaltres, totes JUNTES, diem prou a les seves retallades, a la seva austeritat, a les seves reestructuracions i al gran capital. Ho diem, per tant, a les dirigents de la Generalitat, que volen aprovar, de nou, uns pressupostos d’injustícies i de retallades; ho diem al Govern espanyol, que ens vol fer pagar el seu deute i el de les seves multinacionals, i ho diem a la Merkel i a la Unió Europea. Manifestem, doncs, que nosaltres no som culpables de la seva crisi-estafa, sinó que simplement en som les víctimes. Per això, cal que el poble recuperi el poder i desobeeixi les polítiques de l’austeritat i el deute.

Per tant, des de l’Assemblea Social i Arran del Poblenou us convidem a la xerrada sobre els pressupostos que es volen aprovar aquest dijous al Parlament i com la crisi del deute ens afecta retallant els serveis públics en tots els àmbits i a tots els nivells

Ponències:

-Miren Etxezarreta: Membre del seminari d’economia crítica Taifa

-Luís Rabell: President de la FAVB.

-Marc Cervera: Juntes Podem

Presentat per Albert Martin ( Assemblea Social del Poblenou – Sant Martí)
Començarà a les 19:00h del dia 3 de Desembre a l’Ateneu la Flor de Maig (C/ Doctor Trueta 195).

CRÒNICA

La vesprada de dimarts 3 de desembre, l’Assemblea Social del Poblenou i Arran del Poblenou, vam reunir una quarantena de persones a la Flor de Maig. El motiu era una xerrada per tal de realitzar un anàlisi, des d’un punt de vista crític, dels pressupostos que s’aprovaran a la Generalitat de Catalunya el proper 19 de desembre i que representaran l’enèssim retrocés per a la classe treballadora catalana.

L’acte va constar de les ponències de Miren Etxezarreta, membre del seminari d’economia crítica Taifa, Lluis Ravell, president de la FAVB i Marc Cervera, en representació de la campanya Juntes Podem. Les tres ponències van confluir en molts punts donant com a conclusió del debat que els pressupostos que s’aprovaran son del tot antisocials i que responen al manteniment de la riquesa d’una oligarquia a costa dels drets socials d’unes classes populars profundament castigades pel capitalisme i encara més en la crueltat que aquest sistema mostra en les seves cícliques crisis.
Al final es va fer una crida a la mobilització de l’endemà i a la necessitat que té el poble de respondre a tots els atacs que s’estan perpetrant, amb determinació i contundència quan calgui, recordant la màxima de que res no ens serà regalat sinó que sempre que es dóna algun progrés per a la classe treballadora respon a un cicle incansable de lluita, lluita, lluita, organització i lluita!
ATUREM ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA!

3 thoughts on “Què és la crisi del deute? Com ens afecta? [Acte i Crònica 3-Des]

  1. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks
    every month because you’ve got high quality content.
    If you want to know how to make extra bucks, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools

  2. Thanks for your post here. One thing I would like to say is most professional job areas consider the Bachelors Degree like thejust like the entry level requirement for an online diploma. When Associate Certification are a great way to begin with, completing your own Bachelors uncovers many good opportunities to various occupations, there are numerous internet Bachelor Course Programs available via institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another thing is that many brick and mortar institutions provide Online variations of their certifications but typically for a significantly higher price than the corporations that specialize in online college diploma programs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>