Dia internacional contra la Violència de Gènere [Acte i Crònica 25-Nov]

violc3a8ncia-de-gc3a8nere-model-1

violc3a8ncia-de-gc3a8nere-model-1

Com cada divendres ESPAI JOVE de la Flor de Maig

El dia 25 de Novembre reivindiquem el dia contra la violència de gènere i amb aquest motiu em decidit dedicar l’espai jove d’aquest setmana a aquesta temàtica. Vine a veure el film Acusados (1988) a partir de les 19.30h i despres debatrem sobre la pel·lícula i altres aspectes com: Com patim violències a l’espai públic? Com afrontem i acabem amb la por que sentim les dones a l’espai públic? Quines estratègies seguim des de l’àmbit privat i l’àmbit col·lectiu per empoderar-nos ? Com entenem l’autodefensa feminista? Com construïm relacions sexo-afectives sanes?

22:00h Pintxos per sopar
23:00h NIT DE PDs: PDs xemeneia
PD Castor, PD Saraus i PD Vermutets i Verduretes

CRÒNICA ESPAI JOVE DIVENDRES 22:

25N, DIADA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El passat divendres 22 de novembre una vintena de joves es van reunir a l’ateneu popular Flor de Maig, amb motiu de la diada internacional contra la violència de gènere que tindria lloc dilluns 25. Es tractaria, més concretament, com afecta la violència de gènere  en els espais d’oci mitjançant la projecció de la pel·lícula Acusados (1988) de Jonathan Kaplan, que donaria pas a una xerrada-debat. Es tractava d’una pel·lícula molt interessant, que reflecteix molt bé com el sistema capitalista crea en  la societat la idea que el cos de la dona pertany als homes. Mostrava com, si una dona es posa guapa, vesteix de manera provocativa, balla i es besa amb un home, sembla que ja no té dret a decidir si vol continuar endavant o no.

Durant el debat es van aportar idees molt interessants sobre la imposició de la societat a la dona a posar-se guapa, però el dret d’aquesta a sentir-s’hi; el sentiment d’obligació que pot sentir una dona a fer coses amb un home tot i que no vulgui; o la por i vulnerabilitat que aquesta pot sentir quan va sola pel carrer i que un home normalment no sent, entre d’altres.  Un cop finalitzada la xerrada, vam sopar pintxos i es va posar música amb PD’s Xemeneia. En general, va ser una nit amb un ambient molt bo, constructiu i divertit alhora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>