Èxit de la jornada reivindicativa i de celebració d’un any d’ocupació!

994372_10151828598554934_296835197_n

891593_577585265647023_22198690_o
El dia va començar a les 10 del matí quan el projecte tèxtil La Flor de Drap va donar el tret de sortida amb el “mercadillo” de roba gratis. Durant el matí els veïns i les veïnes van anar tafanejant tota la roba exposada alhora que s’apropaven a preguntar per l’ateneu i la jornada reivindicativa.A partir de les 12 es va anar animant l’ambient, va començar a venir més gent de cara a l’homenatge a Teresa Gisbert i la xerrada sobre cooperativisme posterior. L’homenatge va ser un acte emotiu amb presencia de familiars així com de membres de les diferents etapes que ha viscut l’ateneu.

BXgBxizIMAA4s4R

A partir de la una tothom es va començar a mobilitzar de cara a l’esperat judici popular.

Aquesta tècnica de critica social recorre al teatre de carrer per escenificar un judici en el qual el jurat popular és el propi públic. Així doncs a l’hora puntual va començar el judici amb un públic que anava creixent i s’anava implicant cada cop més. En acabar, el veredicte: quedaven condemnats el franquisme, la propietat i l’ajuntament com culpables de que l’ateneu La Flor de Maig hagués estat arravatada dels seus propietaris legítims: els veïns i les veïnes de Poblenou.

1412233_577585628980320_971549762_o

El dinar popular de Re-cooperem va servir com a àpat per compartir experiències i projectes entre diferents persones del barri i de fora. En acabat hi va haver diverses actuacions musicals de cantautors i grups de música.

Més tard, a les 20h es va fer la manifestació en defensa de la Flor de Maig, que va sortir des del mateix edifici de l’ateneu popular, i en la que van participar més de 200 persones.

BXkp0TjIcAE80NU

 La manifestació va pujar per la Rambla del Poblenou quan en un andami es va desplegar una gran pancarta on es llegia “La Flor de Maig és del barri” i el lema de la campanya “El franquisme la va expropiar, el POBLEnou la reCOOPERA”. Després de baixar pel carrer de Marià Aguiló, mentre s’anaven encartellant cartells, es va arribar a la seu de Convergència on es van posar enganxines i cartells de la Flor per denunciar la responsabilitat de l’Ajuntament en el tancament de la Flor.

Al vespre, acabada la manifestació, hi va haver sopar d’entrepans i pintxos, i després concert de Retret i Skabòries davant de la Flor, amb un públic, sobretot juvenil, que va acabar la festa dins de l’edifici amb música de PD’s.

BXf6TdMIMAAF5A_

Diumenge al matí es va fer un vermutet, com ja és habitual alguns diumenges, que va servir com a punt de trobada de gent de la Flor i gent interessada, que van disfrutar d’una actuació músical i un vermut mentre exploraven l’exposició de fotos a la sala gran que resumien l’any d’ocupació del veinat a la Flor de Maig.

En definitiva, una jornada que torna a posar en relleu la força del moviment popular organitzat entorn de la reivindicació de que La Flor de Maig torni a ser un ateneu popular, autogestionat per les entitats i projectes veïnals, compromès amb la transformació social i organitzat assambleàriament.

Una jornada per celebrar l’aniversari de la recuperació d’un símbol del cooperativisme, l’associacionisme, la autoorganització popular i el compromís social del Poblenou des de fa més d’un centenar d’anys.

4 thoughts on “Èxit de la jornada reivindicativa i de celebració d’un any d’ocupació!

  1. I cling on to listening to the news lecture about getting free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

  2. Hello, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

  3. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there.

  4. Thanks a lot for sharing this with all of us you really know what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange agreement between us!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>