Solidaritat amb les vaguistes del Poblenou!

1231362_175587825959211_1996569334_n

1231362_175587825959211_1996569334_n

Els fets ocorreguts al Poblenou durant la Vaga general del 29 de març de 2012.

Aquella jornada va començar amb dotzenes de veïns i veïnes participant del piquet informatiu, convocat per entitats del barri i per persones individuals, per protestar contra la reforma laboral i les retallades dels governs espanyol i català. L’acció reivindicativa es va desenvolupar sense incidents durant tot el matí i amb una creixent participació popular. En diverses empreses del barri, els i les treballadores havien demanat ajut al piquet per garantir el seu dret a vaga. Pels vols de les nou, ens vam desplaçar fins a l’Avinguda Diagonal, en aquell moment érem més de tres-centes persones. La gent estava tranquil·la i contenta pel bon desenvolupament de la jornada.

Aquell va ser el moment escollit per diversos furgons dels Mossos d’Esquadra per carregar contra la concentració amb les sirenes a plena potència. Les dotacions d’antidisturbis van baixar en massa dels vehicles i varen començar a colpejar als assistents, que intentaven fugir com podien. La brutal carrega policial a l’Avinguda Diagonal va tenir dues rèpliques més, fins a arribar a l’alçada de l’estàtua al Doctor Trueta a la Rambla.
L’acció policial es va saldar amb 5 persones identificades i 3 detingudes, a part de vàries lesionades. Però malgrat la repressió els i les veïnes no ens vàrem atemorir i posteriorment una cercavila convocada per les AMPA’s del barri va aplegar unes 1300 persones.
Avui, quatre poblenovins s’enfronten a càrrecs per danys, desordres públics i riscos per a la circulació i que poden comportar multes exhorbitades i fins i tot penes de presó. Durant la instrucció del cas, el jutge no ha acceptat cap prova o declaració de testimonis de la defensa que pugues exculpar als encausats, i s’ha impedit l’accés a Imatges de vídeo vitals per esclarir el cas. Demostrant així, que el procés judicial respon només al compromís del govern de CiU amb la patronal, per criminalitzar qualsevol protesta pels nostres drets socials i laborals. Aquests quatre veïns, gent treballadora i arrelada al barri, es troben desprotegides davant l’abús.

Cal destacar que els veïns del Clot i de Les Corts detinguts durant la mateixa vaga van ser absolts el passat mes d’agost després de la celebració d’un judici en el qual es va demostrar el mal procedir dels Mossos d’Esquadra aquell 29 de març.

Creiem que participar en una jornada de Vaga General és un dels màxims exponents de la democràcia i de la llibertat d’expressió. Per què, en una conjuntura de crisi econòmica i social com l’actual, protestar és un dret i una obligació.

Per tot això demanem: La lliure absolució dels vaguistes encausats.

Per què:

1. No hi ha proves en contra i no es permet aportar-ne a favor.

2. No han comès cap dels delictes que se’ls imputa.

3. Per què el dret a la Vaga, a la lliure expressió i a la denúncia de la injustícia és un dret i
un deure a defensar per tota la ciutadania.

 

11 thoughts on “Solidaritat amb les vaguistes del Poblenou!

 1. Freеlancing can also result inn an enormous “plus” regarding your income.

  Instead of having to accewpt the specifіc salary thаtѕ
  supplied by the onne reuⅼation agency that yߋu just work, youu ϲould
  have an excessive amount of leeway in setting yоuг perѕonal pay rates.
  This fɑctor can lead tо significantly more moneү for you.

 2. Thanks for the marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you can be
  a great author. I will make sure to bookmark your blog
  and will come back later in life. I want to encourage
  you to definitely continue your great posts, have a nice afternoon!

 3. My husband and i felt comfortable when Emmanuel could complete his homework because of the precious recommendations he made using your web page. It is now and again perplexing just to find yourself giving for free guides that many a number of people have been trying to sell. And we also do understand we have got the blog owner to give thanks to for that. All of the explanations you made, the straightforward site navigation, the relationships you will help foster – it’s got mostly extraordinary, and it’s really helping our son in addition to our family reason why that theme is exciting, which is certainly exceptionally vital. Thank you for all!

 4. Hello.This post was extremely motivating, especially because I was browsing for thoughts on this matter last Wednesday.

 5. Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 6. Definitely, what a fantastic site and educative posts, I will bookmark your website.Have an awsome day!

 7. Very efficiently written information. It will be supportive to anyone who utilizes it, as well as me. Keep up the good work – i will definitely read more posts.

 8. I’m just writing to let you understand what a awesome encounter my wife’s girl undergone going through your site. She figured out such a lot of things, most notably how it is like to possess an awesome teaching character to have folks very easily know precisely specified complicated matters. You truly did more than visitors’ expectations. Thank you for displaying these practical, safe, informative as well as fun guidance on your topic to Gloria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>