Comunicat Assemblea Solidària: data al desallotjament

Son300

Un dia hàbil després de la celebració del judici (el passat 14 de juny), la Magistrada del Jutjat de Primera instància Número 21 de Barcelona, Carla Martínez Castro, ha dictat sentència sobre l’ocupació de l’assentament del carrer Puigcerdà 127. Considera que és “conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau”, però malgrat les conseqüències d’ordre social, el cert és que els demandats no han acreditat cap documentació que contempli la seva permanència i ús de l’immoble. Amb aquests arguments, que posen el dret a la propietat privada per davant del dret a una vida i un habitatge dignes, la magistrada posa data al desallotjament el proper 18 de juliol.

Més endavant, el text també requereix als “Mossos d’Esquadra, Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i a la Creu Roja perquè prestin als demandats l’ajuda necessària, així com les gestions amb la finalitat de solucionar els problemes d’habitatge que pateixen en l’actualitat”.

Davant d’aquesta sentència, que no compartim en absolut, constatem:

§   Que els desallotjaments, a banda de provocar un greu problema social, demostren la ineficàcia de les administracions en resoldre un problema que s’ha fet crònic i que implica una vulneració flagrant dels drets humans.

§   La contradicció existent entre  la recuperació de les naus per part de la propietat i el fet que aquestes romandran en desús i s’hauran d’enderrocar com molts altres solars del Poblenou.

§  La nostra preocupació per la vulnerabilitat en que poden quedar aquestes persones, entre elles criatures i gent malalta, sobre tot les que no tenen la documentació en regla.

I per aquests motius exigim:

1-    Fer prevaldre el dret de les persones a viure amb dignitat, per sobre dels drets de la propietat.

2-    Seguir treballant per trobar alternatives d’habitatge i treball a totes les persones que viuen a la nau, amb independència de si tenen els papers en regla o no, i amb aquest objectiu demanem una reunió d’urgència a tres bandes amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Subdelegació de Govern.

3-    Que quedi sense efecte la data d’execució del desallotjament fins que no es trobi una solució satisfactòria.

Aprofitem per fer una crida a la solidaritat i mobilització de les veïnes i veïns del Poblenou, a les assemblees de barris, als col·lectius en defensa de la igualtat de drets i contra el racisme, a les plataformes per un habitatge digne i a la ciutadania en general per denunciar aquesta situació d’injustícia.

er a més informació:

Web: http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments

TWITTER: @ASolidriaP9

Hashtag: #son300

Son300

8 thoughts on “Comunicat Assemblea Solidària: data al desallotjament

  1. Well I really liked reading it. This subject provided by you is very constructive for correct planning.

  2. F*ckin’ amazing things here. I am very satisfied to see your article. Thank you a lot and i’m taking a look forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

  3. Well I definitely liked reading it. This subject offered by you is very effective for good planning.

  4. I¡¦m now not certain the place you are getting your info, however great topic. I must spend a while learning much more or working out more. Thanks for magnificent information I used to be on the lookout for this information for my mission.

  5. You really make it appear so easy together with your presentation but I in finding this matter to be actually one thing which I believe I would never understand. It kind of feels too complex and extremely large for me. I’m taking a look forward in your next submit, I will try to get the hold of it!

  6. Wow! Thank you! I permanently needed to write on my blog something like that. Can I implement a fragment of your post to my blog?

  7. You can certainly see your skills in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart. “No man should marry until he has studied anatomy and dissected at least one woman.” by Honore’ de Balzac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>