[Crònica] Debat sobre el projecte independentista

xerrada amb ANC

El passat diumenge 28 d’abril vam commemorar la diada del País Valencià mitjançant una taula rodona per parlar sobre el projecte independentista, l’assistència d’una cinquantena de persones va enriquir el debat sobre un projecte que en els últims temps està a l’ordre del dia, sobretot després de la demostració de força que l’independentisme va donar l’11 de setembre de 2012 a la ciutat de Barcelona.

En aquest sentit, i com que podíem comptar amb la presència d’Endavant OSAN, la CUP de Barcelona, l’ANC, Sant Martí per la Independència i l’ANJI, vam estructurar el debat en tres blocs.

El primer bloc tenia l’objectiu de parlar sobre la territorialitat dels Països Catalans i totes les convidades van coincidir a que aquest era el marc de la nació catalana, però hi havia certes diferències en la proposta del projecte polític a dur a terme més enllà de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Posteriorment, vam passar al bloc econòmic, on es van treure temes com el d’aprofitar la independència per començar de zero i assolir una més notable justícia social, o altres projectes que refusaven de manera frontal la pertinència del futur estat català a la Unió Europea.

Finalment vam acabar parlant de com s’havia de dur a terme la consulta o referèndum per la independència que va portar a Convergència i Unió al Govern de la Generalitat i van sortir idees com les de la desviació del Govern en aquest sentit o també es van predir possibles reaccions al resultat afirmatiu del sufragi, com la intervenció militar espanyola, la fuga de capitals, etc…

Posteriorment vam passar a un torn obert de debat on vam formar-nos gràcies a la diversitat d’opinions existent.

xerrada amb ANC xerrada ANC 2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>