La Festa de l’Aigua reivindica l’accés a l’aigua potable per a tothom, i demana que s’acabi la pressió de la GUB als veins de les naus del Poblenou

El passat diumenge 3 de març, l’assemblea de suport contra els desallotjaments al Poblenou va celebrar la Festa de l’Aigua a les naus del carrer Puigcerdà. Com ja és sabut, aquesta assemblea de suport es constitueix arran dels desallotjaments als veïns de les naus dels carrers Badajoz i Sancho d’Àvila, i té com objectius crear vincles entre els propis veïns, denunciar i solventar els problemes que suposa viure en aquestes condicions infrahumanes.

A les onze del matí, membres d’aquesta assemblea vam participar en una xocolatada popular, en la que es reivindicava l’accés d’aquests veïns a l’aigua corrent, per a garantir-ne les condicions mínimes de salubritat i dignitat. Una carpa i una gran olla plena de xocolata calenta presidien l’exterior de la nau, on es va llegir el manifest de l’assemblea i es va amenitzar l’esmorzar amb una mena de sound system de reggae improvisat, que convidava a la conversa i a l’agermanament entre tots nosaltres. Un veí originari de Guatemala ens va explicar un projecte que volia endegar de futbol platja al solar del costat, mentre un altre exposava els seus quadres als assistents.

Des d’Arran del Poblenou, com des del teixit associatiu del barri i l’assemblea de suport, ens hem vist obligats a defensar drets tan bàsics com aquest, tot i que som conscients que els nostres mínims són uns altres.  Pensem que l’accés a l’aigua corrent es tracta d’un dret bàsic i fonamental de qualsevol individu, i que no garantir-lo és atemptar contra els drets humans, tal i com ja va afirmar el relator de l’ONU sobre racisme i xenofòbia setmanes abans. A més, tenim coneixement que els propis habitants de la nau són amenaçats per la GUB quan recullen aigua de les fonts públiques, ja que l’Ajuntament ho considera “ús abusiu d’un bé públic”, fet que empitjora la situació dels afectats.

Aprofitem aquesta crònica per celebrar la recent posada en llibertat d’en Khadima Thiam, veí del barri i que ha estat alliberat després de passar 54 dies al CIE de Zona Franca i un dia abans de la seva deportació prevista al seu país d’origen, el Senegal.

Festa de l'Aigua

One thought on “La Festa de l’Aigua reivindica l’accés a l’aigua potable per a tothom, i demana que s’acabi la pressió de la GUB als veins de les naus del Poblenou

  1. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>