[Comunicat] Desallotjaments i empresonament a un CIE de veïns del Poblenou

Aquestes darreres setmanes el racisme institucional s’ha fet palès al barri amb els desallotjaments que han tingut lloc. Els veïns del Poblenou hem notat de ben aprop, que la creuada que du a terme l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir una “ciutat neta” encara no ha acabat. El programa polític que l’ajuntament aplica amb el Poblenou, va més enllà  de la transformació urbanística i social del barri. Els propietaris del sòl, les constructores i els propietaris dels mitjans de producció construeixen d’Hotels, blocs d’oficines i transformen en usos privats el patrimoni fabril de tots. D’altra banda, el consistori local els hi buida les últimes naus que tenen vida. Col·laborant en un procés de degradació d’estructures per accelerar les dinàmiques de reforma urbana, que converteixen els barris de la nostra ciutat en ens despersonalitzats.

Així doncs, hem pogut veure com eren desallotjades diverses naus industrials del barri on hi vivien veïns i veïnes que s’intentaven guanyar la vida tan dignament com els ho permet aquest sistema. Sistema que aboca a una bona part del nostre barri a la misèria o a malviure. Mentre que els promotors del 22@ s’omplen la boca de funcions productives útils, les empreses de noves tecnologies instal·lades el barri fan ERO’s. D’altra banda, l’antic teixit productiu poblenoví ha estat expulsat del barri. Molts negocis s’han vist obligats a baixar la persiana per no poder afrontar els costs de la deslocalització. En un moment de penúries, i amb una economia globalitzada, les economies locals (com les que representava el petit teixit empresarial de Can Ricart) són el motor del canvi i una eina per reforçar el teixit social. D’això no n’eren conscients la coalició de ICV-IU quan van aprovar el 22@, que exigia la gentrificació productiva del Poblenou per la força. Encara que gurus de l’ecologisme mundial,  com Janice Perlman, ja s’omplien la boca de recuperar les economies locals com a forma per evitar la degradació de barris perifèrics.

L’Ajuntament de Barcelona doncs, en comptes d’ajudar a les veïnes que passen més dificultats, opten per fer-los fora d’allà on viuen. Per a més inri dos dels desallotjats van ser traslladats al CIE de Zona Franca. El veïnat de Poblenou, ja avesat a l’abandonament i a la cara més crua de l’administració pública, hem optat un cop més per sortir al carrer a donar suport als nostres veïns. Volem fer veure a l’Ajuntament, que aquest racisme institucional i aquesta violència contra els nostres veïns ens provoca el més profund rebuig i que contra la seva actuació només hi ha una solució; la mobilització i la lluita. Avui ens alegrem de que en Yussif torna a ser entre nosaltres, però no pararem fins que en Khadima torni a ser lliure i fins que tots els CIE’s estiguin tancats.

Finalment, aprofitem per expressar tot el nostre suport a L’Assemblea Solidària contra els Desallotjaments al Poblenou i a tots els desallotjats.

Altra vegada aprofitem per recordar que cap persona és il·legal, Khadima, et volem a casa!

13 thoughts on “[Comunicat] Desallotjaments i empresonament a un CIE de veïns del Poblenou

 1. I was very pleased to uncover this site. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you book-marked to see new information in your site.

 2. whoah this blog is excellent i love reading your posts. Keep up the great work! You know, many people are hunting around for this info, you could aid them greatly.

 3. Thank you for some other informative site. Where else may just I get that type of information written in such an ideal method? I have a venture that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 4. Hello, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring¡K I miss your tremendous writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 5. I’m commenting to let you be aware of of the impressive discovery our daughter obtained checking the blog. She noticed so many details, not to mention what it is like to possess an excellent giving mindset to have folks quite simply know precisely various problematic subject matter. You actually surpassed readers’ expectations. Thank you for showing these necessary, trustworthy, informative and also fun tips on that topic to Gloria.

 6. I am now not positive where you’re getting your info, however great topic. I must spend a while studying much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

 7. I precisely wanted to appreciate you once again. I am not sure the things that I would have made to happen without these information discussed by you relating to this theme. This was a very fearsome concern for me, nevertheless taking note of a new well-written form you managed that made me to cry with happiness. Now i am thankful for your support and as well , wish you are aware of a great job you have been putting in training others using a blog. I know that you’ve never encountered all of us.

 8. It¡¦s truly a great and helpful piece of info. I¡¦m satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 9. whoah this blog is great i love reading your articles. Keep up the good paintings! You know, a lot of individuals are searching round for this information, you can aid them greatly.

 10. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this submit is written by him as no one else understand such exact about my problem. You’re amazing! Thank you!

 11. You could definitely see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 12. Helpful information. Fortunate me I found your web site by accident, and I’m shocked why this twist of fate didn’t came about in advance! I bookmarked it.

 13. Outstanding post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thanks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>