La Flor de Maig comença a caminar

El nou projecte de l’Ateneu Flor de Maig del Poblenou busca una consolidació de la recuperació amb un model de gestió veïnal i assembleària

Durant les assemblees que s’han fet durant el cap de setmana, s’ha posat de manifest que hi ha un gruix de persones i entitats que consideren que cal recuperar l’edifici de la Flor de Maig ubicat al c/ Doctor Trueta 195 de forma estable i permanent. Aquesta voluntat d’aconseguir una recuperació permanent ha estat fonamentada per part dels veïns i veïnes participants en dos arguments:

  1. 1.     Han considerat que per justícia històrica cal que es recuperin i es retornin al seu ús social i col·lectiu els edificis de naturalesa cooperativa del barri (actualment només està en vies de retorn un dels més de 13 edificis existents).
  2. 2.     Han argumentat que es tracte d’una una promesa del consistori amb el teixit associatiu del barri des de l’any 1979 i, per tant, que cal ser complerta.

Però veïns i veïnes, en aquestes assemblees, han expressat que no serveix qualsevol forma de retorn permanent ni qualsevol projecte. Es vol un recuperació que tingui:

-       Un funcionament de caràcter veïnal i horitzontal,

-       Un ús encarat a donar resposta a les necessitats socials existents.

-       Una obertura a tothom del barri que estigui interessat.

Aquestes primeres conclusions donen porta oberta a múltiples possibles solucions que la Plataforma per la Recuperació de la Flor de Maig estudiarà en les properes setmanes. Però en aquesta línia s’ha decidit que en breu, i tant aviat com la participació democràtica ho permeti, es farà arribar a totes les parts interessades i implicades (veïns, entitats i Ajuntament, entre d’altres) una proposta concreta de projecte per la Flor de Maig que n’asseguri la seva recuperació permanent i la naturalesa social i de millora de les condicions de vida de la població.

Els plantejament de la Plataforma Recuperem la Flor de Maig estan rebent el suport de més d’una vintena d’entitats, majoritàriament del barri del Poblenou però també de tota la ciutat. Cal destacar que s’hi han sumat les 4 cooperatives de consum del Poblenou (la Unió, Estèvia, Mespilus i Cydonia), hereves directes dels plantejaments i el funcionament de la Cooperativa la Flor de Maig. (link adhesions: http://ateneuflordemaig.wordpress.com/suports/)

Durant els propers dies ja es començaran a desenvolupar projectes com: un punt d’informació laboral, assessorament i suport per a persones amb risc de desnonament, punt d’informació de les cooperatives de consum del barri, punt d’assessorament per a la creació de cooperatives laborals, una aula d’estudi i servei de barra.

FdM inauguració

8 thoughts on “La Flor de Maig comença a caminar

  1. It certainly is almost extremely difficult to come across well-advised men and women on this niche, still you seem like you are familiar with what exactly you’re preaching about! Regards

  2. Great info. Lucky me I came across your site by accident (stumbleupon).

    I have book marked it for later!

  3. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  4. I am now not positive where you are getting your information, however great topic. I needs to spend some time learning more or figuring out more. Thanks for great info I used to be in search of this info for my mission.

  5. Yet another thing I would like to mention is that in place of trying to suit all your online degree classes on days and nights that you complete work (because most people are drained when they get back), try to obtain most of your lessons on the week-ends and only a couple courses on weekdays, even if it means a little time off your weekend. This is fantastic because on the weekends, you will be much more rested in addition to concentrated on school work. Many thanks for the different ideas I have figured out from your blog site.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>