Inauguració de la Flor de Maig

INAUGURACIÓ I PRESENTACIÖ DEL NOU PROJECTE
DE L’ATENEU “LA FLOR DE MAIG” RECUPERAT PEL VEÏNAT

El proper cap de setmana (dissabte 15 i diumenge 16) s’inaugura públicament la recuperada “Flor de Maig”. El nou Ateneu, organitzat de forma assembleària i autogestionària, presentarà els diferents projectes que es desenvoluparan a l’Ateneu en un cap de setmana replet d’activitats: xerrades, tallers, paellada, cantautors i cercavila pel barri.

Dissabte 15 de desembre, de 18h a 22h. / Diumenge 16 de desembre, de 12h a 18h.

c/ Doctor Trueta 195, Barcelona.

L’Ateneu La Flor de Maig, recuperat per les associacions veïnals del Poblenou el passat 20 d’octubre ja comença a caminar amb vuit projectes de caràcter transformador i orientats a donar resposta a les necessitats socials i veïnals. Aquest procés de recuperació de La Flor de Maig ha rebut el suport de més d’una trentena d’associacions del Poblenou (entre elles la Coordinadora d’Entitats, Arxiu Històric, les quatre Cooperatives de Consum del Poblenou, Assemblea Social, Arran –Assemblea de Joves-, Associació de Veïns, etc.). En poc més d’un mes s’han pogut recollir més de 1.000 signatures de suport de veïns a títol individual.

A banda d’acollir a una desena de col·lectius sense local (grups de teatre, cooperativa de consum, col·lectius veïnals i de joves, plataforma en defensa ensenyament públic i diversos tallers com ioga i meditació). Estan començant a desenvolupar-se els següents projectes com a Ateneu (presentació: dissabte a les 18h):

-       Punt de coordinació i informació del cooperativisme de consum al Poblenou

-       Punt d’assessorament legal a persones amb risc de desnonament

-       Punt d’informació i assessorament laboral

-       Espai Jove (tallers, xerrades i concerts de grups de joves del barri)

-       Aula d’estudi cooperatiu

-       Recollida i intercanvi gratuït de roba

-       Tallers d’auto-producció de cosmètics de primera necessitat

-       Menjador cooperatiu (en vies de desenvolupament)

Diumenge a les 12h es presentarà la nova Flor de Maig al barri mitjançant una cercavila (inici davant l’Ateneu) on hi assistiran les escoles del barri i les colles de cultura popular amb timbals, gralles i capgrossos, gegants i demés bestioles. Aquesta serà la data d’inici del que estem convençudes es tracta d’un procés de recuperació veïnal que serà permanent.

PROGRAMA D’ACTIVITATS INAUGURACIÓDissabte 15

18h - Presentació del projecte d’Ateneu que engeguem i un repàs històric narrat per tres generacions de dones implicades (abans Guerra Civil, després transició, actualitat).

19h - Presentació dels vuit PROJECTES que ompliran de contingut La Flor de Maig en aquesta nova etapa.
20h - Actuacions musicals:

- Punkcats (grup de joves del Poblenou)

- Extra-T-Rastes

- PD Capità Swing

Diumenge 16
12h – Cercavila per anunciar al barri la inauguració i el nou projecte veïnal a l’Ateneu.

14h -  Paellada popular.

16h -  Cloenda de la jornada inaugural amb Cantautores del barri:

- Joan Povar

- Maria Joao

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>