Presentem al barri l’estudi “Torres més altes han caigut”

L’Assemblea de Joves i Endavant vam presentar les dades més rellevants de  l’estudi “Torres més altes han caigut”, un balanç de 10 anys de 22@ al Centre de Barri del Poblenou , davant l’assistència d’una trentena de veïnes del barri, bona part procedents de moltes associacions i col·lectius del barri. 

A la presentació es va explicar com l’origen de la realització d’aquest estudi es va basar en voler esbrinar com es traslladava la crisi del sistema productiu capitalista a la pròpia planificació urbanística del sistema. Intentant evidenciar com en un moment de crisi justament les necessitats socials i locals de les veïnes es veien més greument perjudicades tant pel que fa a l’accés a un lloc de treball, a un habitatge, a les prestacions dels equipaments socials, a la conservació del patrimoni com la corrosió dels vincles de cohesió i identitat social del barri. Així, i pretenent mostrar quines han estat les prioritats en la urbanització del 22@ i els altres plans urbanístics al Poblenou, es va acabar fent un balanç entre el Poblenou de l’any 2000 i l’any 2010, analitzant que s’ha fet i aquí anava dirigit, i el que no s’ha fet que justament era el que anava dirigit al veïnat del barri.

Després de mostrar les dades més rellevants de la transformació urbanística, es van fer públiques les intencions que pretén ser aquest estudi:

- un punt d’inflexió en la presentació pública del que significa el projecte 22@ i les conseqüències socials que ha tingut i està tenint pel Poblenou.

- una alternativa discursiva dirigida al veïnat que sigui reflexiva i crítica en torn a les formes de comprendre els canvis que s’han produït al barri.

- una referència analítica, des d’una perspectiva crítica, per a l’àmbit acadèmic sobre els processos socials que s’han donat al Poblenou amb la transformació urbanística.

- una caixa d’eines bibliogràfica suficientment exhaustiva per a tota persona interessada en seguir analitzant i estudiant el Poblenou.

- i, a la fi, un punt de partida per a començar a desenvolupar des del teixit social i associatiu del Poblenou un nou model de barri que es basi en els interessos i necessitats locals i socials de les veïnes.

xerrada1 xerrada2

Finalment es va donar a conèixer un decàleg de propostes obertes des del Poblenou per començar a repensar el barri des de la base de 10 anys d’implantació del 22@.

2 thoughts on “Presentem al barri l’estudi “Torres més altes han caigut”

  1. You actually make it appear really easy together with your presentation but I to find this topic to be actually something that I feel I’d by no means understand. It sort of feels too complex and extremely large for me. I am looking forward for your subsequent publish, I¡¦ll attempt to get the hold of it!

  2. You made some good points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will approve with your blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>