Quaranta plaques feixistes menys a Sant Martí

Durant el passat mes de març, l’Assemblea de Joves de Poblenou va localitzar i retirar més d’una quarantena de símbols feixistes encarnats en les antigues plaques del Ministerio de la Vivienda amb “el jou i les fletxes” tant a Poblenou, com a les zones anomenades Sant Martí de Provençals, el Besós i el Maresme, com al Fortpienc. Aquestes accions estan emmarcades en la campanya “Subversió per la Llibertat” coordinada nacionalment per totes les assemblees de joves d’arreu dels Països Catalans integrades en la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).
Plaques 1

Unes accions que venen forçades per la passivitat de l’Administració Pública pel que fa a la retirada de tota la simbologia feixista que encara persisteix als nostres carrers 30 anys després de la caiguda del règim franquista. La passivitat administrativa no deixa d’amagar la por, la renúncia i l’oblit que van dirigir el procés de transició política cap a la reinstauració de la Monarquia borbònica espanyola. Evidenciada amb la permanència d’aquesta simbologia als nostres entorns immediatament propers, que no deixa d’exaltar i reiterar de forma, inclús, burlesca la històrica imposició feixista sobre el nostre país i la nostra cultura.

Des de l’Assemblea de Joves de Poblenou entenem que aquesta és una tasca que hauria d’haver realitzat l’Administració Pública des de fa més de 30 anys i considerem que la presència d’aquests símbols constituïa un insult i una provocació intolerables pels veïns i veïnes i per tot el poble català, i en especial per a la memòria de totes les víctimes de la dictadura.

Amb aquestes consideracions hem entès que el jovent del barri no podia restar de braços creuats i, per tant, hem decidit passar a l’acció, una actitud que creiem que serà ben rebuda pel conjunt de veïns i veïnes es consideren republicanes, antifeixistes, o, simplement, demòcrates.

Tant veïns afectats com el Sr. Narvaez, regidor del Districte de Sant Martí, han rebut una carta explicant els motius que ens han empès a retirar les plaques i a denunciar la presència d’aquesta simbologia irrespectuosa.
Plaques 2

Subversió per la Llibertat
Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!

6 thoughts on “Quaranta plaques feixistes menys a Sant Martí

  1. Hi here, just got alert to your blogging site through Google, and have found that it’s genuinely useful. I’ll appreciate should you decide carry on this approach.

  2. Just want to say your article is as surprising. The clarity in your post is just great and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

  3. Thanks a lot for providing individuals with a very superb opportunity to read from this blog. It’s usually so ideal and as well , packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your web site not less than thrice a week to learn the newest stuff you have got. And of course, I’m usually motivated concerning the impressive creative concepts you give. Some two ideas in this post are indeed the most beneficial we have had.

  4. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>